Обмеження для неповнолітніх студентів

6 Жовтня 2022
Posted in Новини
6 Жовтня 2022 Eurostudent

Про які обмеження потрібно знати батькам і дітям, якщо студент неповнолітній?

📍Лікування:

Якщо неповнолітній захворіє, то, на жаль, він не матиме змоги самостійно відвідати лікаря. Щоб це зробити, йому необіхлно мати при собі нотаріальну довіреність від батьків з присяжним перекладом на польську мову – в якій батьки підтвердять, что повністю згодні аби їх неповнолітня дитина користувалася мед.послугами та при необзідності самостійно прийняла рішення щодо оперіцій.

Якщо такого дозволу немає – можуть виникнути складнощі з відвідуванням лікарів і мед.обслуговування буде надаватися лише у екстрених випадках.

📍Страхування НФЗ:

Страхування НФЗ (Narodowy Fundusz Zdrowia), тобто, добровільне державне страхування будучи іноземцем можна отримати уклавши договір зі щомісячною оплатою з Народовим Фондом Здоров’я, АЛЕ! Неповнолітній, без участі хоча б одного з батьків, зробити цього не зможе

📍Банк:

Неповнолітні не можуть самостійно відкрити рахунок в банку

Крім того, не всі банки надають можливість відрити рахунок для неповнолітнього, а там де це дозволено обов’язковою є особиста присутність одного з батьків або опікуна

📍Карта побуту:

У зв’язку з тим, що це правовий акт, а неповнолітній не має повної юридичної здібності до 18 років, то він не може сам подати заявку на карту побуту. У даній ситуації повинен бути хоча б один з батьків, який постійно перебуває на території Польщі.

До зустрічі у Польщі 🙂 Більше дописів доступно за хештегом #євростудент_вартознати 

бесплатная Люди в рюкзаках Стоковое фото

 

 

Facebook
Instagram