Як записати дитину у школу?

11 Квітня 2022
Posted in Новини
11 Квітня 2022 Eurostudent

1️⃣ Зберіть документи про попереднє навчання дитини (атестати, довідки тощо). Якщо у вас їх немає – напишіть заяву про загальну кількість закінчених років навчання з зазначенням закладу, в якому навчалася дитина.

2️⃣ Зв’яжіться з вибраною вами польською школою (https://rspo.gov.pl/) і подайте заяву про прийняття. Рішення про зарахування учнів приймає директор.

Як це виглядає у практиці? Зазвичай процес запису дитини у школу (у контексті біженців) відбувається через підтвердження наявності місця по телефону або за посередництвом kuratorium oświaty (відділу освіти).

Обираємо школу ➡️ домовляємось про зустріч з директором ➡️ пишемо відповідні заяви і подаємо наявні документи ➡️ чекаємо на рішення ➡️ починаємо інтеграційні заняття і заняття з вивченням польської ➡️ спочатку не отримуємо оцінок, тому проходимо адаптацію і не переживаємо ✅

Деякі школи вже почали забезпечувати окремі класи україномовним асистентом вчителя та створювати групи з додатковими заняттями польської мови.

Зокрема у Варшаві інформацію про школи можна теж дізнатися на ГАРЯЧІЙ ЛІНІЇ ДЛЯ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ 505 700 701, вона працює з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 20:00. ✅

 

Facebook
Instagram