Трендові спеціальності 2023

7 Грудня 2023
Posted in Новини
7 Грудня 2023 Eurostudent

У 2023 році напрямки навчання, які обирають студенти стали ще більш різноманітними, і ось кілька з тих,які утримуються на вершині⤵️: 

1️⃣ Кібербезпека: з активізацією кіберзлочинності, захист від кібератак став пріоритетом для багатьох компаній та урядів. Тому навчання в сфері кібербезпеки стало дуже популярним, а фахівці з цієї галузі стали справжнім дефіцитом.

2️⃣Штучний інтелект (AI) і машинне навчання: розвиток штучного інтелекту і автоматизації різних процесів суттєво вплинули на багато галузей, включаючи медицину, фінанси, транспорт і багато інших. Це створило попит на спеціалістів з AI та автоматизації, і навчання в цих галузях стали дуже популярними.

3️⃣Веб-розробка і програмування: з усіма сферами діяльності, що набувають цифрового виміру, навчання в галузі програмування і веб-розробки стають все більш важливими. Багато людей шукають способи реалізації себе у сфері технологій, і навчання в цих напрямках допомагають їм отримати необхідні навички.

4️⃣Харчові технології (зокрема і дієтетика): в умовах зростаючої свідомості про здоров’я і довкілля, споживачі все більше витрачають на продукти, які сприяють здоровому способу життя і екологічно стійкі. Тому навички в галузі харчових технологій, включаючи вирощування органічних продуктів та розробку альтернативного харчування, стали дуже популярними.

5️⃣Інженерія з використанням віртуальної реальності (VR) і розширеної реальності (AR): зростає інтерес до використання VR і AR у різних галузях, включаючи освіту, медицину, архітектуру та інші. Це відкриває нові можливості для фахівців з інженерії, які вивчають використання цих технологій.

🎓Ці напрямки навчання набули популярності у 2023 році, оскільки вони відповідають потребам сучасного ринку праці та розвитку технологій. Засвоєння навичок у цих галузях допоможе багатьом зробити успішну кар’єру, а також стане важливим кроком у забезпеченні своєї працевлаштованості та затребуваності у майбутньому.

Facebook
Instagram